Széchenyi Díj ​a ​Közügyekért elismerésben részesült Mezei István

A Széchenyi Díj Közügyekért több terület – polgári védelem, tűzoltás, településfejlesztés, közbiztonság, mentés, rendvédelem, fegyveres testületek, közszolgálatosok, köztisztviselők, sajtó és a civil szféra – jelöltjei részére kerülnek átadásra.
Az alapítók és az elnök célja ezzel a Díjjal az, hogy elismerjék mindazokat, akik nem csak magukért, hanem kisebb nagyobb közösségükért is tesznek kitartó és példaértékű munkájukkal.
A szervezők: Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke, Varga István Attila, a Varga-Márfy Kft ügyvezetője, a Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató Mentők Alapítvány alapítója, a Közügyekért díj kezdeményezője és Varga Lajos a Fehérvári Tűzoltó Egyesület alapítója.
Mezei István – sportmenedzser, korábban miniszteri tanácsadó bemutatkozását a díjátadón Varga István Attila olvasta fel:
Életutamat végigkísérte a sport és a cigányság ügye iránti elkötelezettség és tenni akarás. 1986-1991 HNF Országos Tanácsa  Országos Cigány Tanács vezető titkára, 1991-1994 Für Lajos honvédelmi miniszter romaügyi tanácsadója, 1995-2007 (nyugdíjazásáig) Pintér Sándor Országos Rendőrfőkapitány romaügyi tanácsadója voltam. 1992-től mindmáig a Farkas János Ifjúsági Alapítvány elnökeként a hátrányos helyzetű fiatalok sportolásával, integrációjának elősegítésével foglalkozom (kisebbségi labdarúgó válogatott felkészítése, menedzselése, történelmi tudat ápolása,  nemzetközi kulturális és sport-találkozók szervezése ) 2001. Elismerő miniszteri oklevél: „A magyar sporttért, felemelkedésért végzett munkáért” 2002. „Kisebbségekért Díj”, 2003. Köztársaság elnökének érdemérme bronz fokozat: „Labdarúgásért, Európáért” 2004. Magyar köztársaságelnökének bronz érdemkeresztje: „Érdemes és eredményes munkásságáért”  2005. Belügyminisztertől Közszolgálatért érdemjel: , 2005. A Magyar Köztársaság elnökének érdemérme: „A cigány válogatott megszervezéséért és a válogatott nemzetközileg is számon, tartott sikeres szerepléséért, a roma fiatalok beilleszkedését segítő sokoldalú nevelő munkájáért.” 2007. Köztársasági elnöktől: A Magyar Köztársaság érdemrend lovagkeresztje, 2007. Országos Rendőrfőkapitány: Dísztőr kitüntetésben részesített: 2007. Prima Primissima sportkategóriájának Prima-díjasa lettem. – a díjat Varga Istvántól vehettem át, aki a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetettje, továbbá idén pedig a Gróf Széchenyi Család Alapítványának AZ Év Széchenyi Vállalkozása 2017 Különdíjasa is. Köszönöm a megtisztelő kitüntetést!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .