UEFA Gyermekalapítvány Díjat kapott a Farkas János Alapítvány

Az UEFA Gyermekalapítvány (EUFA Foundation for Children) díját – Magyarországon elsőként – a Farkas János Alapítvány kaphatta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlása alapján.

A nemzetközi szövetség a 2015-ben alapított díjjal olyan szervezeteket és projekteket kíván támogatni, amelyek hátrányos helyzetű gyermekek számára teremtenek sportolási lehetőséget, elősegítve ezzel egészségük megőrzését, a társadalomba való beilleszkedésüket, lehetőséget teremtenek egy sikeres jövőkép kialakítására.

A nemzetközi szervezet eddig 66 ország 82 projektjét támogatta, ezzel mintegy 700 ezer gyermek sporttevékenységét biztosítva. A 2016/17-es idényben 12 új projekt célkütűzéseit karolta fel az UEFA Gyermekalapítvány, köztük a magyarországi Farkas János Grund Programot.

A díjat Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, az UEFA fegyelmi bizottságának alelnöke adta át a Farkas János Alapítvány elnökének, Mezei Istvánnak. Mezei István elmondta, hogy a tavaly kezdődött grund programot a 2018-as esztendőben folytatják, lehetőségeikhez mérten igyekeznek az ország egész területére kiterjeszteni.

A Farkas János Grund Programról itt olvashat részletesen!

 

(Fotók: Baricsa Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .