Kellemes hangulatban pergett le a Farkas János Nemzetközi Torna Mátraterenyén

2017. június 18-án (vasárnap) a világhírű Farkas Jánosról elnevezett Nemzetközi Gyermek Labdarúgó Tornára került sor, a Nógrád megyei Mátraterenyén. Az előkészítésben, szervezésben nagy segítséget nyújtott a rendező egyesület, az MTSE ’97 elnökének, egyben a helyi általános iskola igazgatójának, Serfőző Péternek, Mezei István, a Farkas János Alapítvány elnöke, illetve Schuchmann Attila, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A megyénket képviselő Kazár, Cered, Karancslapujtő, MTSE négyesen kívül, a szlovákiai Fülekről és a hevesi Pétervásáráról érkezetek csapatok a 2007. január elsejét követően született ifjú focisták számára kiírt eseményre.

A Himnusz elhangzása után az említett település polgármestere, Gecse László nyitotta meg a tornát, egyben megemlékezett a névadóról. A résztvevőket – gyerekeket, szülőket, szurkolókat, meghívott vendégeket – Serfőző Péter köszöntötte.

A csoportmérkőzéseket követően helyosztókat hoztak tető alá, majd jöhetett a döntő. Az egész délelőtt során küzdelmes, izgalmas találkozókat vonultattak fel a lurkók, a fináléban a Karancslapujtő egy-nullás arányban gyűrte le a Füleket.

Megemlítendő, hogy a kupán tökéletesen előkészített pályák és öltözőket vehettek igénybe a srácok, akik folyamatosan fogyaszthattak szendvicset, hagymás-zsíros kenyeret, üdítőt is, a felvázoltakon kívül pedig mindenki részesült gyümölcslében, csokoládéban, müzliben, illetve banánban is.

Az ünnepélyes eredményhirdetés folyamán serlegeket, érmeket, emléklapokat vihettek haza a gárdák, a felkészítő edzők mellett pedig alakulatonként egy-egy játékos különféle ajándékokat tehetett zsebre.

Kiemelendő, hogy nagyon sok szakember fogadta el a szervezők meghívását, a teljesség igénye nélkül jelen volt, id. Répás Béla, Palaticzky Szabolcs, Sipkó Sándor, Kecskés Attila, Kerényi József és Gyetvai László is, az említettek szintén emléklapot vehettek át.

A záróünnepség lezárultával, a gyerekek jóízűen fogyasztották el a negyven darab pizzát, jégkrémet és üdítőt, az eseményen a mintegy nyolcvan sportoló fiatal mellett kb. kétszáz érdeklődő tette tiszteletét.

Az ötletgazdák köszönetüket fejezik ki a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, a Nógrád Megyei Igazgatóságnak, a Farkas János Alapítványnak és a rendezvény valamennyi támogatójának, segítőjének.

FORRÁS: Nogradifoci.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .