Farkas János és Szepesi Gusztáv labdarúgó emléktorna Ózdon

Az Ózdi Sport és Élménycentrumban került megrendezésre 2017. augusztus 25-én a Farkas János Ifjúsági Alapítvány kezdeményezése alapján tartandó labdarúgó torna.

A rendezvény kiemelt célja a rasszizmus elleni küzdelem, és a sportág népszerűsítése. A torna résztvevői egymás elleni mérkőzések során döntötték el végleges helyezések sorrendjét, 5+1 fős csapatok részvételével. Az eseményen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, az Ózd Városi Önkormányzat Ózd Városi Rendészet, az Ózd Városi Rendőrkapitányság, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az Ózd és Térsége Polgárőrség és az Ózdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság csapatai indultak.

Az emléktorna szervezője: Mezei István, a Farkas János Ifjúsági Alapítvány elnöke.

„Embert és sportolót” – tán ez is lehetne Mezei István jelmondata, aki csak az összefogásban hisz.

Puskás Ferenccel együtt 1995-ben alapították meg a cigány válogatottat. A céljuk ezzel az volt, hogy a cigánygyerekek, inkább futballal töltsék az idejüket, hiszen így embert és sportolót nevelhetnek belőlük.

Dr. Varga László r. ezredes az Ózdi Rendőrkapitányság, rendőrkapitánya a Polgárőrök.hu –nak adott riportjában elmondta, hogy a Farkas János Ifjúsági Alapítvány kezdeményezése alapján került megszervezésre a labdarúgó torna.

Az Ózdi Rendőrkapitányság és az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület ezt felkérést elfogadta, hisz nagyon fontos a társadalomban a rendészeti és társadalmi szervekkel való együttműködés a mai világban.

A rendőrség és a polgárőrség együttműködése is kiváló, hisz minden héten tartanak egyeztetéseket, ahol találkoznak, nemcsak az Ózdi, de a térségben lévő polgárőrökkel is. A megbeszélésen egyeztetnek a városi programokról, eseményekről, s a közös szolgálatokról.

Dr. Ata Abu Kamar az Ózdi Járás, járási koordinátora a helyi ifjú polgárőr csapatot állította össze.

Mint elmondta a célja az volt a polgárőr egyesületnek, hogy az ifjú polgárőrökkel állandóan foglalkozzanak, s ezek a fiatalok hamarosan már felnőtt polgárőrök lesznek.

Az ifjak nap mint nap együtt játszanak a grundon, de egy ilyen torna keretén belül, a felnőtt polgárőrökkel, s a társszervek munkatársaival együtt focizhatnak.

Az érmeket és a díjakat Dr. Varga László r. ezredes az Ózdi Rendőrkapitányság, rendőrkapitánya és Mezei István, a Farkas János Ifjúsági Alapítvány elnöke adta át.

A végeredmény:

  1. Ózdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság
  2. Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
  3. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
  4. Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület
  5. Ózd Városi Rendőrkapitányság
  6. Ózd Városi Önkormányzat Ózd Városi Rendészet
  • A legjobb kapus: Szemán Imre – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
  • A gólkirály: Hókos Béla – Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
  • A legjobb játékos: Füleki Csaba – Ózdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság

Az emléktorna igazi párharcokat hozott, mindenki nyerni szerettet volna. Az ifjú polgárőrök is nagyon hajtottak, a harmadik helyért játszott mérkőzésen döntetlent értek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csapata ellen, sajnos a mérkőzés végén a hetesek rúgásánál nem voltak szerencsések. (Hladon Sándor írása)

Forrás: polgarorok.hu

Fotók: Rabb Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .